Gyors segítség, hála a műanyag ideiglenes koronáknak.

A probléma a fogakkal valahogy mindig akkor történik, amikor sehol a látóhatáron egy fogorvos, - mert hétvége van, esetleg olyan helyen vagyunk, ahol nem ismerjük a sürgősségi fogorvosi ellátási viszonyokat - külföld, síelés, nyaralás - vagy esetleg az életünk egy fontos eseménye következik. Szóval mindig a lehető legrosszabbkor törik le vagy fájdul meg az a "FRÁNYA" fog.
Nem volt ez másképpen azzal a páciensemmel sem, akinek az esetét szeretném bemutatni.

A betegem életének egy jelentős fordulópontjánál járt, amikor egy keményebb ételre harapott rá és sajnos beletört a foga. Ekkor telefonált rendelőnkbe, hogy valamit sürgősen kéne kezdeni ezzel a szituációval, hogy a lehető legrövidebb ideig legyen foghíjas, illetve kialakult problémájára valamilyen hosszantartó megoldást találjunk. A lehető legkorábbi szabad időpontban felkereste a rendelésemet és elkezdtük közösen a probléma átbeszélését, megoldás keresését.

letört fog

Innen indultunk

A baleset utáni állapot, amin jól látható, hogy a jobb felső kismetsző foga letört.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezt a fogat korábban más okból kifolyólag már gyökérkezeltük, így ezzel már nem kellett bajlódni, hanem rögtön lehetett is az ideiglenes korona készítésére fókuszálni.

A készülő csapcsonk

Az ideiglenes, valamint a végleges korona alá csapos csonk felépítést készítettünk, hogy a későbbiekben legyen, ami tartja a végleges koronát.

 

Az elkészült csapos műcsonk

Az elkészült ideiglenes pótlás

Az elkészült ideiglenes pótlás látható, mely a rendelőbe lépést követően 1 órával el is készült és a páciens az itt látható mosollyal távozott. Úgy vélem, hogy a színegyezés hagy némi kívánnivalót maga után, ellenben, ha figyelembe vesszük, hogy ezzel a pótlással egy jelesebb eseményen is gond nélkül meg lehet jelenni, akkor úgy gondolom, tökéletesebb megoldást nem tudtunk volna készíteni idő hiányában.

Az elkészült végleges korona

A már elkészült cirkónia pótlást mutatja, mely egy héttel az első találkozásunk után, készült el. Esztétikailag, és funkcionálisan is tökéletesen illeszkedik a többi közé.

Páciensem, és saját magam megelégedésére.

Comments are closed.